Etusivu » HAUS Uutiset » 1/2015

1/2015

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Mainokset

Sisältö:

1. Toimitusjohtajalta: Virkamieskoulun perusasioita
2. HAUS, Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhteistyöhön: Julkistalouden controller -koulutusohjelma tukee valtion taloushallintostrategian tavoitteita
3. HAUSin ulkoinen viestintä uudistuu – tavoitteena entistäkin parempi asiakaspalvelu
4. Saamelaiskäräjillä kohti Asiakirjahallinnon ja arkistotoimen ammattitutkintoa
5. HAUS International: PADOS – avoimuutta, demokratiaa ja eHallintoa itäisen kumppanuuden maihin
6. VALTIO-JOKOlta tutkinnon suorittajaksi johtamisen erikoisammattitutkintoon (JET)
7. Tihinen & Blomqvist: Voisiko suorituksen arviointi olla kannustavaa?
8. Kevään isot teema- ja ajankohtaispäivät

1. Toimitusjohtajalta: Virkamieskoulun perusasioita

Anneli_Temmes_Zagreb_2015Kirjoitan tätä pääkirjoitusta Zagrebissa, jossa olemme juuri aloittaneet HAUSin uuden Twinning Light -hankkeen. Hankkeen hyödynsaajana on nuori Kroatian kansallinen virkamieskoulu. Hankkeen sisältö on lyhyeksi puolen vuoden hankkeeksi erittäin laaja; sen aikana tullaan mm. arvioimaan koulun lainsäädännöllinen ja institutionaalinen perusta, laatimaan malli hallinnon koulutustarpeen kartoittamiseksi, arvioimaan koulun rakenteet ja toiminnot, laatimaan malli kouluttaja- ja kumppanuusyhteistyölle, tekemään henkilöstön osaamiskartoitus sekä kehittämään uusi johdon koulutusohjelma muutaman moduulin pilotointeineen. Kaikki teemoja, jotka ovat myös huomattavasti vanhemmissa virkamieskouluissa jatkuvan arvioinnin ja kehittämisen kohteina.

Monet virkamieskoulutuksen ydinkysymykset nousevat esiin nuoren virkamieskoulun johdon ja henkilöstön pohtiessa omaa rooliaan ja kehittämistä. Ydinkysymysten joukossa on tärkeää pohdintaa koulun roolista virkamieskunnan osaamisen kehittämisessä, ministeriön ja koulun ohjaussuhteesta, asiakaskunnan määrittelystä, virkamiesten koulutustarpeista sekä laadukkaiden oikea-aikaisten koulutus- ja valmennustuotteiden kehittämisestä ja tarjoamista. Kysymyksinä nousevat esiin myös parhaiden kouluttajaresurssien varmistaminen, sidosryhmätyö, kansainväliset kontaktit sekä monenlaiset sisäisiin rakenteisiin, prosesseihin ja viestintään liittyvät haasteet ja mahdollisuudet. Nämä vain joitakin asioita mainitakseni.

On etuoikeus päästä tukemaan uusien kansallisten virkakoulujen kehittämistä jakamalla suomalaista osaamista ja kokemusta. Suomalaiseen toimintatapaamme ei kuulu asioiden valuttaminen ylhäältä alas, vaan aito ja rehellinen vuorovaikutus. Kerromme mielellämme onnistumisistamme, mutta myös ongelmista ja virheistä, joita olemme vuosien varrella kohdanneet ja tehneet. Nuoren koulun johdolle ja henkilöstölle on helpottavaa kuulla, että monet samoista perusasioista ovat vanhempienkin koulujen kehittämistyössä jatkuvasti esillä ja työn alla. Ellei näin olisi, voisimme todeta koulun jämähtäneen paikoilleen ja olevan kykenemätön näkemään ja kuulemaan ympäristön ja tarpeiden muutosta.

HAUSissa haluamme oman aktiivisen kehittämisemme varmistavan sen, että palvelemme hallintoa ja asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä edellyttää sitä, että myös toiminnan ydinkysymyksiin palataan säännöllisesti keskusteluissa omistajan, asiakkaiden ja muiden sidosryhmiemme kanssa. Ilman tätä otetta emme edes kehtaisi tarjoutua tukemaan muita eurooppalaisia kollegakoulujamme.

Anneli Temmes

Alkuun

Mainokset

Sivut: 1 2 3 4 5 6 7 8


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

%d bloggers like this: